Çizim Kitapları Profil Kitap’ta

Usta bir sanatçı gibi çizmek, çizime merak salan herkesin arzu ettiği bir seviyedir. Görsel sanatlar konusunda birçok teknik beceriyi ve bilgiyi muhtelif kitaplardan kolaylıkla edinebilirsiniz. Eğer başlangıç seviyesinde iseniz temel çizim teknikleri ve gerekli malzemeler hakkında bilgi sahibi olmak için “çizime giriş” kitaplarını tercih edebilirsiniz. Becerileriniz daha ileri düzeydeyse de ışık-gölgelendirme, derin perspektif, gerçekçi çizim gibi hususları geliştirebilirsiniz. Çizgi roman, manga, karikatür ve karakalem için özel olan çizim kitapları da ihtiyacınıza ve zevkinize göre seçebileceğiniz türler arasındadır.

Profil Kitap’ta başlangıç ve ileri düzey için, çocuklar ve yetişkinler için, sayısız çizim kitabı mevcut. İşte Profil Kitap’ta öne çıkan, kısa sürede size birçok teknik bilgiyi ve pratik yönlendirmeleri sunan çizim kitapları. 

Çizim Hakkında Öğrenmek İstediğiniz Her Şey // Barrington Barber

Çizim Hakkında Öğrenmek İstediğiniz Her Şey; çizime dair tüm incelikleri, kestirme yolları ve teknikleri anlatan muazzam bir çalışma. Kitapta portre, ev, hayvan, araba, ağaç gibi canlı ve cansız varlıkların üzerine çalışılabilmesi adına çizim egzersizi şablonları bulunuyor. Kitapta düz ya da yan şekilde portre çizilebilmesi için teknik detaylara yer veriliyor. Daha çok natürmort, manzara, figür, anatomi ve portre çizimine ağırlık veren kitap; resim sanatına giriş yapmak isteyen herkese hitap ediyor. 

Çizimde Ustalık // Barrington Barber

Çizimde Ustalık, sandalyenize oturup kolayca çizmeye başlayabileceğiniz çizim egzersizlerini ve tekniklerini içeriyor. Kitaptaki uygulamaları eksiksiz tamamlayarak birden fazla kişinin portresini, bir şehrin manzarasını, natürmort izlenimleri çizmeye başlayabilirsiniz. Bu teknik alıştırmaları öğrenirken usta ressamların yaptığı resimlerin örnekleriyle de tanışacaksınız. 

Karikatür Hakkında Öğrenmek İstediğiniz // Martin Pope

Karikatür, güldüren ve düşündüren bir görsel sanat çeşididir. Karikatür çizimine girmek isteyenler, insan ve objelerin gerçekte olduğundan daha abartılı çizildiği bu sanattan çekinebilir. Karikatür Hakkında Öğrenmek İstediğiniz kitabı ise karikatür sanatını son derece basitleştirerek öğretme amacı taşıyor. Adeta bir karikatür kursu niteliğinde olan çalışma, doğru kalem seçimi ve kullanımından, çizim aksinin doğru yansıtılmasına kadar birçok konuda tüyolar veriyor. 

Herkes Çizim Yapabilir // Barrington Barber

Bu kitabı hazırlayan Barrington Barber, herkesin resim yapabileceğine dair iddiasını destekleyen teknikleri anlatıyor. İlk çizgilerden başlayarak çizgi, ton, oran ve özenli gözlemi bir araya getirerek nasıl ikna edici ve gerçekçi tablolar yaratabileceğinizi açıklıyor.

Bu kitap, tamamen deneyimsiz olanlar veya becerilerini tekrar canlandırmak isteyenler için özel olarak hazırlanmıştır.

Çizimin Sırları 1-Temel Karakalem Teknikleri //  Barrington Barber

Barber bu kitapta eskiz çizimi, boyasız çizim, perspektif, hızlı görselleştirme gibi konularda temel bilgiler sunuyor. Öğretmenliğini ustalıkla sergileyen yazar, kompozisyon ve perspektifi öğretmekle kalmıyor, pratik alıştırmalarla resim becerinizin gelişmesine katkı sağlıyor. 

Çizimin Sırları 2 // Barrington Barber

370’den fazla çizim örneğinin yer aldığı Çizimin Sırları 2, ressam adaylarının yolunu aydınlatan bir çalışma. Önceki kitap ile bir çizim temeli atan herkes, bu kitabı da gözden geçirmeli. İkinci kitapta karakalem teknikleri ileri düzeye getiriliyor ve detaylı, kompoze çizimler yapabilmeniz amaçlanıyor. 

Manga Çizim Sanatı // Peter Gray

Manga, dünya genelinde büyük bir hayran kitlesi bulunan, özgün bir çizim tarzıdır. Bu çizgi roman türü, Japonya’da ortaya çıkmış ve tüm dünyada popülerlik kazanmıştır. Manga çizimine ilgi duyanlar için Peter Gray’in Manga Çizim Sanatı adlı kitabı, başlangıç ​​seviyesinden ileri düzeye kadar birçok bilgi sunuyor. Sevimli manga gözleri nasıl çizileceği ya da gökümlü Manga saç modelinin nasıl çizileceği gibi bilgilere bu kitap aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Manga Sanatı, Anime ve Manga stilinde çizim ve görselleştirme yapmanın altın kurallarını aşılıyor. 

Hayvan Çiziminin Temelleri // Duncan Smith

Hayvan çizimi, anatomik olarak en zor çizilen figürlerin başında gelir ama aslında, belli başlı tüyo ve incelikli yaklaşımlarla birbirinden mükemmel hayvan eskizleri ortaya çıkarmak mümkündür. Hayvan Çiziminin Temelleri asabi, mutlu, sadık, oyuncu ya da saldırgan binbir çeşit hayvan suretini hiç zorlanmadan çizmenizi destekliyor. 

Sanatçı kimliğinin yanında hayvan aktivisti de olan Duncan Smith bu kitapta gerek vahşi doğa hayvanlarını gerek evcil hayvanları çizmenizi sağlayacak altyapıyı hazırlıyor. Kuş, kedi, fil gibi ikonik hayvanların doğru çizilmesine dair pratik ve işe yarar bilgiler veriyor. 

Kolay Çizim Projeleri // Barrington Barber

Kolay Çizim Projeleri, ressam ve yazar Barber’in yine başka bir ‘101’ kitabı. Haftalar süren öğrenimleri birkaç saate sığdırmayı başarabilen yazar bu kitapta size tüm bildiklerini özet şekilde sunuyor. Kitapta peyzaj kompozisyonları, yüz portreleri, manzara eskizleri, giriş seviyesinde natürmortlar yer alıyor. Kolay Çizim Projeleri hem çizime yeni adım atmaya başlayan acemiler hem de profesyoneller için çok yararlı egzersizler barındırıyor. 

Temel Çizim Kitabı // Duncan Smith

Temel Çizim Kitabı giriş, orta gibi profesyonel çizim sanatının farklı seviyelerinde bulunan ressam adaylarına yardımcı oluyor. Kitap, deniz ya da dağ gibi doğa manzaralarının yanı sıra bina ve cadde gibi şehir görünümlerini çizebilmeniz için teknikler öğretiyor. Birbirinden pratik örneklerin yer aldığı çalışma, âdeta bir çizim egzersizi hazinesi. 

Haydi Çocuklar Çizelim // Peter Gray

Çocukların çizim yeteneğini desteklemek, onların sadece resim alanında değil birçok farklı alanda gelişmelerine öncülük eder. Fantastik ögelerle donatılmış bu kitap, çocukların ilgisini çekecek niteliktedir. Dinozor figürleri, hayali karakterler ve yarış arabaları gibi birbirinden eğlenceli örneklerin bulunduğu kitap, miniklerin çizim kılavuzu olmaya aday. 

50 Çizim Projesi // Barrington Barber

50 Çizim Projesi yol gösterici ve aynı zamanda kolay anlaşılır bir uygulama kitabı. Natürmort, hayvan, çiçek ve insan çizimi ile ilgili alıştırmaların yer aldığı çalışma, beklenenden kısa sürede temel beceriler kazandırmayı hedefler. Kitap; konuya acemi, profesyonel veya öğrencilik düzeyinde ilgi gösteren herkesin okuyabileceği türden. 

Ustalar Gibi Çizmek // Barrington Barber

Ustalar Gibi Çizmek kitabının bir iddiası var: Çizim konusunda ünlü ressamların eline kimse su dökemez. Kitap; Raffaello, Bosch, Gogh, Leonardo gibi antik ve modern dünyalara damgasını vurmuş sanatçı figürlerden yola çıkıyor. Öne çıkan ressamların farklı resimlerinin yer aldığı çalışmada resim sanatının teknik yönü, pazarlanma yöntemleri, yorumlanması gibi konular da yer alıyor. 

Kolay Çizim Teknikleri // Barrington Barber

Barrington Barber bu kitapta gelişmiş peyzaj kompozisyonlarından insan portrelerine uzanan geniş bir yelpazede ufuk açıcı alıştırmalara yer veriyor. Barber’ın metoduna göre, ressam olmaya heveslenenler alıştırmaları severek tamamlarken bir yandan da gereken teknikleri kolayca öğrenebilir.

Bu kitapta yer alan dersler ve alıştırmalar çizimlere üç boyutlu görünüm kazandırmaktan renk tonu uygulamaya kadar temel becerileri konu ediniyor. İşlenen dersler arasında insan figürü, natürmort, doğa ve peyzaj çalışmaları ile egzersizler bulunuyor. Adım adım öğrenmeyi teşvik eden kitap; teknik malzemelerin nasıl seçileceğini, kompozisyonların nasıl geliştirilebileceğini gösteriyor ve öğrencilerin farklı malzemeler kullanarak yaratıcılıklarını hangi şekillerde ortaya çıkarabileceklerini anlatıyor.